Roddels uit Rome

We keken er al een poosje enorm naar uit en afgelopen vrijdagochtend was het dan eindelijk zover: 6Sense gaat naar Rome! Samen met Emily Beynon zijn we uitgenodigd om een concert te geven tijdens de 17e editie van het Flautissimo fluitfestival in Rome. Suzanne Wolff maakt ons reisgezelschap van acht vrouwen compleet met haar zakelijke, creatieve maar vooral ook gezellige input.

Na een grondige security check van alle piccolo-, fluit-, alt- en Bestand 02-12-15 22 51 13vreemde basfluitkoffers verrasten we Suzanne, die net jarig was geweest, met een fluitversie van Lang zal ze leven op Schiphol. Dit werd ook door vele andere reizigers gewaardeerd en vrolijk vlogen we naar Rome.

Aangekomen in Rome maakten we meteen kennis met de algemene rijstijl van de taxichauffeurs aldaar. Een beetje misselijk, maar razendsnel arriveerden we bij ons hotel. Met Emily als begenadigd reisleidster ontdekten we vervolgens Rome. Bovenop de Spaanse trappen werden we verrast door een bloedstollend mooie avondlucht. Met flink wat kaartlezen volgden hierna nog de Trevifontein, Piazza Navona, Castel Sant’Angelo en vele andere prachtige Romeinse pleinen en steegjes. De trip eindigde in een sfeervol restaurantje. Na overheerlijke pasta’s en met een score van maar liefst 21000 stappen op de stappenteller bezochten we ‘s avonds een van de concerten van het festival. Heel fijn om onze voeten even rust te geven en te luisteren naar alle inspirerende fluitisten.

Zaterdagochtend vonden we allemaal een chocoladeletter op onze hoteldeurmat! Sinterklaas weet precies waar hij acht vrouwen blij mee kan maken! Na een heerlijk ontbijt waren we klaar voor het Colosseum, Foro Romano, Piazza Venezia en niet te vergeten; een lekkere cappuccino in de zon met uitzicht op het Pantheon.

Hierna was het tijd om ons voor te bereiden op ons concert die avond in het Auditorium Parco Della Musica. Na de zaalrepetitie nog gauw een salade eten, de make-up checken en drie keer kijken of alle piccolo’s, fluiten, altfluiten en basfluiten op de goede plekken klaar liggen.

We begonnen het coconcert Flautissimoncert samen met Emily met Within van Ian Clarke, een stuk vol mystieke sferen, swingende ritmes en met allerlei effecten die je van de fluit niet zou verwachten. De positieve verwondering van het toch wat traditionele concertpubliek was na afloop van het stuk te merken aan  het dolenthousiaste applaus. Dit gaf ons veel energie om een spetterende Zomer van Vivaldi neer te zetten met prachtige fluitsolo’s van Emily. Hierna speelden we Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune. Een prachtig arrangement dat Marjolein voor ons zessen maakte. Het Scherzo van Rachmaninov dat we hierna weer samen met Emily speelden was een vrolijke afsluiter en werd gevolgd door een staande ovatie van een uitzinnig publiek. Voor ons de kers op de taart van dit bijzondere weekend! Na al deze euforie konden we nog net een heel mooi concert meepakken van Silvia Careddu en Andrea Oliva. De dag werd samen met alle andere fluitisten besloten met pizza en pasta in een restaurant waar het gezellig was tot in de late uurtjes.

Maar we hadden het Vaticaan nog niet bezocht, nog geen ijs gegeten en nog nieuwe outfitsgeen ansichtkaarten gekocht, dus uitslapen was er niet bij. De volgende dag deden we naast deze toeristische activiteiten ook inspiratie op voor nieuwe outfits en onder het genot van heerlijke Italiaanse koffie’s smeedden we plannen voor de toekomst van 6Sense. Een fijne manier om even bij te komen van de intensieve dag ervoor en leuk om samen alvast uit te kunnen kijken naar de spannende en leuke projecten die komen gaan! We hebben samen met Emily en Suzanne enorm van dit weekend genoten! Heel veel dank ook aan Stefano Cioffi voor de organisatie van het festival!

pantheon. (2)