Leden

ROSANNE VAN BERS

Rosanne van Bers studeert bij Jeroen Bron aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze maakt deel uit van het jongNBE, het jong Nederlands Blazers Ensemble en speelt daarnaast kamermuziek in verschillende bezettingen.

“Het liefst verras ik mensen met muziek. Dat kan op allerlei manieren: gevestigd concertpubliek raken met bijvoorbeeld een bijzondere eigen vertolking of nieuwe stukken, nieuwe geluiden te laten horen aan leerlingen en samen nieuwe dingen in muziek of op de fluit te ontdekken. Ook vind ik het mooi om mensen die niet bekend zijn met klassieke muziek zich erover te laten verbazen in bijvoorbeeld een muzikale theatervoorstelling.“

 

 

RIENEKE BRINK

Sinds ze haar Masterdiploma (2012) met onderscheiding behaalde bij Pirmin Grehl in Luzern, is Rieneke Brink werkzaam als freelance fluitiste. Ze remplaçeert onder andere bij het Radio Filharmonisch orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Blazers Ensemble en de Marinierskapel. Daarnaast maakt ze deel uit van het blazerstrio Dividivi3 en is zij mede-initiator van het fietsorkest ‘Ensemble PEP!’.

Tijdens mijn studie speelde ik in het straatsymfonieorkest ‘Ricciotti Ensemble’. Geïnspireerd op deze bijzondere aanpak van musiceren bedacht ik samen met enkele anderen Ensemble PEP!; iedere zomer stappen we met tien musici op de fiets en verrassen we de mensen die we onderweg tegenkomen met de meest uiteenlopende stijlen muziek.”

 

 

EMELINE DESSI

Emeline Dessi verruilde na afronding van haar studie in Parijs haar geboorteland Frankrijk voor Den Haag om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij Benoit Fromanger. Haar masterdiploma (2014) behaalde zij aan Codarts, het Conservatorium van Rotterdam, bij Juliette Hurel. Emeline maakt prachtige arrangementen voor fluitensemble en is een fervent aanhanger van hedendaagse muziek en supporter van jonge internationale componisten. Zij speelt met diverse orkesten, ensembles en als soliste, in binnen- en buitenland.

Volgens mij is muziek een geweldig gereedschap, een internationale taal, om met elkaar te communiceren en mededogen te ontwikkelen. Muziek helpt om het onuitsprekelijke uit te drukken.”

 

 

ROZEMARIJN VAN EGEREN

Na het behalen van haar Masterdiploma (2014) aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vincent Cortvrint en Kersten McCall ging Rozemarijn van Egeren o.a. aan de slag als docente bij het Leerorkest. “Het is voor mij elke week een feestje om met de kinderen van het leerorkest aan de slag te gaan. Kinderen laten ervaren hoeveel plezier het maken van muziek kan geven en ze zien genieten van wat ze doen, is onbetaalbaar.

” Zij speelt in diverse orkesten en ensembles, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nationaal Jeugdorkest, duo Van Egeren-Marselje, het Camenae Collective en voert het Neflac Ensemble aan.”

 

 

 

MARIJE WEENINK

Marije Weenink studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeroen Bron. Marije heeft prijzen gewonnen bij het Prinses Christina Concours en heeft een cd opgenomen na het winnen van het EMG muziekconcours. Ook trad ze op in het Concertgebouw te Amsterdam en was zij soliste in Het Balletorkest. Marije heeft in diverse ensembles gespeeld waaronder het vernieuwende kamermuziekensemble ‘Ongestreken’.

Ik vind het prachtig om mensen te laten genieten van muziek en vooral om daar ook mensen bij te betrekken die niet zo snel in aanraking zouden komen met klassieke muziek. Ik vind het geweldig om te zien hoe klassieke muziek ook die mensen kan raken.” Tussen alle Masters zou je kunnen denken dat Marije als jongste van 6Sense, en als enige nog studerend, een pittige kluif heeft. Niets is minder waar. Met overtuiging neemt zij op een natuurlijke manier haar plek in.

 

BÉNÉDICTE ZEITOUN

In 2012 verlaat Bénédicte Zeitoun haar moederland om in de class van Juliette Hurel te gaan studeren in Rotterdam. Na het behalen van haar bachelordiploma besluit ze om zich te specialiseren in het spelen van de piccolo bij Vincent Cortvrint aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij werkt nu als freelancer bij verschillende orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het SWR symphonieorchester in Stuttgart.

“Ik heb altijd een speciale relatie met de piccolo gehad. Het kan zo geweldig en warm klinken! Het is mijn doel om mensen te laten horen hoe mooi het geluid van deze kleine fluit kan zijn.”